Gör en egen hår-donut.

Det här med hår-donuts är ju något som blivit jäkligt populärt utan att jag hade nån aning. Kollade upp dem på nån nätbutik, och dom tar ju ta mig fan 100 spänn på vissa ställen för en sketen ihålig tvättsvamp. Så sjukligt mycket bättre att göra sig en egen va? Slippa tära på miljön och grejer. Så här gör ni!

1. Du kommer behöva en sax och två sockar. Eventuellt lite lim, men jag körde utan. Du kan ta en nylonstrumpa och en vanlig, men två vanliga funkar lika bra. Nylonstrumpan gör texturen på donuten lite smidigare bara.
De flesta är ju bekanta med sockmonstret i tvättmaskinen som lämnar ganska många strumpor solo i en liten korg eller låda i väntan på att partnern ska återvända. Här är det ultimata stället att leta efter sockar som kan få bidra till lite nytta istället.

2. Klipp av tån på den grövsta sockan och korva ihop den så där som när man rullar av sig en strumpa från foten. Rulla den helt enkelt tills mudden petar upp lite grann bara.

3. Klipp av den tunnare strumpan på samma sätt vid tån. Trä den igenom donuthålet och skapa nån slags "förlängning" på den utåtstickande mudden från föregående socka. Fortsätt rulla den precis som om du aldrig stannat upp för att förlänga. Försök avsluta rullningen med mudden på insidan. Alltså inte på mitten av donuten då den kan vara lite flikig eller rulla av (om man inte limmar).

4. Tillslut så har du din lilla donut, här kan du nu välja om du vill limma fast mudden eller inte. Det spelar inte så stor roll eftersom den knappast är i vägen. Skulle du tycka att donuten är för tjock eller för tunn är det bara att skaffa sockar med annan tjocklek eller kanske till och med kasta in en tredje strumpa i spelet.
Lycka till!


Skriv nåt trevligt:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: